Рогалики з вареним згущеним молоком
- 340 г борошна, 160 г цукру або цукрової пудри, 80 г крохмалю, 240 г масла (холодного), 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
- Для начинки: приблизно 250 г вареного згущеного молока або іншої начинки.
- Для посипання: жменя горішків.
Потерти або дрібно порізати холодне масло і перемішати із сумішшю борошна, крохмалю, розпушувача, ванільного цукру, зробити крихту, злегка розтерти в руках. Додати кілька столових ложок холодної води і замісити щільне тісто з додаванням вказаної у рецепті кількості борошна. Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник на пів години.
Поділити тісто на дві кулі і тонко розкотити. Розрізати на сегменти (трикутники).
Викласти начинку на широкий край кожного трикутника, скрутити досередини, закриваючи краї, щоб начинка при випіканні рогаликів не витікала. Готові рогалики викладати на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити трохи водою і посипати горішками (за бажанням). Випікати при температурі 180 градусів, 15-20 хвилин. Готові рогалики остудити і можна подавати до кави або чаю.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також приготувати рогалики за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)