Цитрусову помадку можна використати для покриття торта, кексів, еклерів або інших тістечок. З неї вийде смачний прошарок для бісквітного торта або “Наполеона” чи “Спартака”, що додасть класичному десерту нового смаку. А можна просто їсти млинці чи панкейки з цитрусовою помадкою – це дуже смачно!
Цитрусова помадка
- 1 апельсин, 1/4 лимона, 100 г цукру, 50–70 г масла, 1 свіже яйце.
З апельсина і лимона зняти цедру, вичавити сік. Цедру порізати, покласти її в сік і проварити 5–7 хв на невеликому вогні. Цитрусовий відвар процідити через марлю, додати масло і цукор. Нагрівати до розчинення цукру і масла. Довести до кипіння і зняти з вогню. Яйце збити у густу піну, влити по трошки 2 ст. ложки гарячого сиропу (але не киплячого), постійно збиваючи.
Потім тонкою цівкою влити в гарячий (киплячий) сироп яєчну масу, постійно збиваючи віничком. Поставити на малий вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загуснення. Помадка має вийти за консистенцією схожою на згущене молоко.
Поставити в холодильник до повного охолодження (стане трохи густішою). Щоб помадка була густішою, можна при збиванні яйця додати трохи крохмалю чи борошна.
Таку помадку можна мастити на торти, кекси, мафіни, їсти з млинцями або оладками чи просто ложками.
Радимо також приготувати інші десерти за перевіреними рецептами:
- Як приготувати банановий прошарок (начинку, компоте) для торта
- М’яка карамель з горіхами для тортів, чізкейків, тарталеток та інших десертів