“Царське” варення зі смородини, порічок і малини
- 6 скл. смородини, 2 скл. порічок, 2 скл. малини, 13 скл. цукру. Можна додати 2 апельсини або лимони (але без них більш виражений ягідний смак).
- Ягоди можна міксувати інші (суницю, полуницю, чорницю, вишні), головне зберегти пропорція ягід та цукру.
Ягоди ретельно помити, дати висохнути. Змолоти через м’ясорубку. Апельсини або лимони ошпарити, стерти терткою цедру, не зачіпаючи білої м’якоті, бо гірчитиме. Обрізати білу м’якоть, вибрати кісточки, середину перемолоти. Усе змішати з цукром. Залишити на ніч на столі до повного розчинення цукру, час від часу помішувати. Скласти у стерильні сухі банки, під кришку насипати ще по 2 ст. ложки цукру, зберігати вх холодильнику. Або довести до кипіння, розлити у сухі стерильні банки і закрутити.
Спробуйте також приготувати:
- Полуницю не морожу – роблю живе варення. На смак і запах- як свіжа!
- Живе обліпихове варення для вітамінного чаю
Post Views: 57