
1. Варення з яблук “Швидке і живе”. У шарлотку, млинці і до чаю
Воно не дуже схоже на класичне варення, адже яблука на смак як свіжі. Такі додаю у шарлотку, пироги, млинці. Ідеально – загорнути в лаваш конвертом й обсмажити. А ще смачно просто їсти ложкою.

Виходить прозоре ароматне желе-мармелад. Можна використовувати будь-які яблука: і дрібні, і кислі, і серцевини. Ідеальний спосіб для утилізації великої кількості яблук.

3. Яблучне пюре «Молочна хмаринка» на зиму
Виходить кисло-солодке дитяче пюре, яке дуже подобається і дорослим.

4. Пюре дитяче з абрикосів і яблук на зиму
Ви точно впевнені у якості купованого дитячого пюре? Якщо ні, краще приготуйте його власноруч. Там 100% немає жодної хімії, а вітаміни збережено.

5. Компот з яблуками 2 в 1 із білого наливу. Найшвидший рецепт
Взимку і компотик смачний, і яблука ціленькі. А рецепт – простіше не буває: ніяких сиропів, окропів та іншого!

6. Джем із яблук (білого наливу або інших сортів)
Виходить смачний густий джем, який смакує із чаєм і підходить для начинки у пироги.

7. Джем із яблук з “Дюшесом” або “Барбарисом”
Варення виходить густе, як желе, і дуже смачне! Варю вже третій рік. Іде на ура!

Коли прочитала рецепт, здивувалася: навіщо банка з водою? Але коли варення приготувала, переконалася, що вона таки потрібне! Тепер завжди так готую!

Дійсно, незвичайне і надзвичайно смачне варення з яблук за рецептом моєї тітки. Чудово підходить для начинки у рогалики і пироги.

10. Консервоване пюре з яблук та кабачків. Для найменшеньких
Така заготовка – смачна альтернатива купованому пюре, яке зазвичай дають малятам. Воно не містить жодних консервантів, а кількість цукру можна регулювати на свій смак.

Цукру за цим рецептом треба набагато менше, ніж яблук. Кориця додає десерту аромату й особливого шарму. Підійдуть практично будь-які яблука, у тому числі падалиця, але не кислі.

12. Яблучне повидло з маком. Наче ківі
Це варення дуже незвичайне на вигляд, нагадує ківі. А завдяки маку має особливий десертний аромат.