Три квітки з’їдайте – і проблем з печінкою не буде

"Влітку моя мама протягом 2–3 тижнів щодня з’їдала по 2–3 свіжі квітки. Вона казала, що таким чином підтримує печінку. І це дійсно так".

Нагідки (календула) – красиві квіти, які цвітуть усе літо і до того є ще й ліками. “Влітку моя мама протягом 2–3 тижнів щодня з’їдала по 2–3 свіжі квітки, – розповідає Зінаїда Устимчук. – Мама казала, що таким чином підтримує печінку”.

Жінка радила заварювати квіти нагідок, якщо виникали запальні жіночі захворювання: 3 ст. ложки квітів залити 0,5 л окропу й витримати на малому вогні 5 хв. Процідженим відваром спринцюватися.

“А ще за рецептом бабусі мама готувала мазь зі свіжих квіток нагідок, які мають потужну бактерицидну дію, – ділиться жінка. – Для цього 100 г квітів разом з 200 г масла (ліпше домашнього) кип’ятити на водяній бані 1 год. Процідити і змащувати прищі, інші уражені місця. Можливо, комусь із читачів ці рецепти стануть у пригоді”.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook