Торт за мотивами “Київського”
- Для приготування коржів: 80 г готового безе, 160 г горіхів (волоських або лісових), 50 г масла, 100 г чорного або молочного шоколаду.
- Для приготування крему: 30 г какао, 200 г масла, 200 г білого згущеного молока.
Для приготування коржів горіхи підсушити на сухій сковороді або в мікрохвильовці до появи аромату і подрібнити. Безе поламати на шматочки. Масло змішати зі шматочками шоколаду і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 30 секунд. Перемішати до однорідності і влити до безе. Акуратно перемішати, щоб не поламати печиво.
Для крему розм’якшене вершкове масло збити, ввести згущене молоко і збити до однорідності на високій швидкості міксера. Просіяти у крем какао і вимішати до однорідності.
На тарілку поставити роз’ємне кільце, бортики вистелити ацетатною плівкою. На дно насипати шар безе з горіхами (1/3), добре розрівняти, викласти крем (1/3), трохи придавлюючи, щоб він добре заповнив порожнини у шарі безе. Висипати шар безе, потім крем і так повторити ще раз.
Накрити плівкою і поставити на дві години в холодильник. Вийняти з форми і прикрасити на свій смак, можна обсипати подрібненими в блендері горіхами.
Радимо також приготувати:
- Київський торт. Завдяки секретному інгредієнту безе нізащо не пристане до дека і не кришитиметься після випікання.
- Торт, як “Київський”, тільки ще смачніший! Якщо ви любите торти з безе та горіхами, цей вам точно сподобається! Він із простих продуктів, але дуже смачний. Збережіть рецепт, потім подякуєте!