Торт з круасанами та вершковим кремом
Коржі: 4 яйця, 150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 г борошна, 3 ч. ложки какао, 1/2 ч. ложки розпушувача.
Начинка: 500 мл вершків, 4 ст. ложки цукрової пудри, 2,5 ч. ложки желатину, 1/4 скл. гарячої води, 1 п. міні-круасанів «Days», кисле варення (смородина, апельсин).
Глазур: 90 г чорного шоколаду, 50 г масла, 50 мл молока.
Приготуватикорж. Білки збити в піну. По ложці додати цукор і ванільний цукор. Коли цукор розчинеться, а білки добре зіб‘ються, додавати по одному жовтки і збивати на мінімальній швидкості до однорідності. Змішати окремо борошно з какао і розпушувачем, просіяти до білків і акуратно перемішати дерев‘яною ложкою зверху вни до об‘єднання компонентів. Дно форми d25 см застелити пергаментом, викласти тісто і випікати в розігрітій духовці 35 хв. при температурі 180 градусів до сухого сірника. Коли вистигне, забрати пергамент і розрізати на 2 коржі.
Для крему желатин розчинити у гарячій воді до однорідності. Охолоджені вершки збити, вкінці додати цукрову пудру. В вистиглий желатин додати кілька ложок збитих вершків, перемішати до однорідності, щоб не було грудочок. Якщо ж таки желатин пішов грудками, помістити на кілька секунд в мікровильовку і вимішати. Влити желатинову суміш у вершки і збивати.
Нижній корж покласти у роз’ємну тортівницю, змастити варенням, викласти 1/3 крему, круасани, решту крему, корж, притиснути злегка, щоб крем рівномірно розійшовся, змастити варенням і поставити в холодильник на 5-6 год. Далі витягти акуратно торт з тортівниці і залити глазуррю, для якої всі компоненти змішати і прогріти на вогні до однорідності.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Крем-чіз або сирний крем для покриття і вирівнювання торта. Гарний простий рецепт