торт

Торт, який тане в роті: бісквіт, крем, чізкейк, желе

Дуже ніжний торт, який можна щоразу готувати з новим смаком, ягідним або фруктовим прошарком, чізкейком, ніжним бісквітом в основі і желе зверху.

Торт, який тане в роті

Спекти бісквіт з 5 яєць, дати вистигнути. Розрізати на 2 частини, просочити сиропом і перемастити кремом. Бісквіт печу напередодні.

Шифоновий бісквіт – ідеально рівний, для будь-якого торта

  • Для крему: 3 жовтки, 100 г цукру, 2 ч. ложки крохмалю, 1 скл. гарячого молока розмішати і зварити, остудити і додати 150 г збитого масла, збити.
Намастити на одну частину бісквіта і накрити другою частиною. Покласти в роз’ємне кільце від тортівниці.
  • 400 г кисломолочного сиру перемолоти, додати 100 г цукру, 100 г масла м’якого, цедру з лимона, 2 ст. ложки желатину, 50 мл води.
400 г кисломолочного сиру перемолоти, додати 100 г цукру, 100 г масла м’якого, цедру з лимона – змолоти блендером. 2 ст. ложки желатину (без верху) залити 50 мл води, залишити на 10 хв. Підігріти до розтоплення і ввести в сирну масу. Викласти в кільце на бісквіт, розрівняти, щоб не було біля країв порожнин. Поставити в холодильник на 1 год.
Всередину у сирну масу можна покласти ягідне або фруктове желе. Його слід приготувати заздалегідь у формі меншого діаметру, застеливши її харчовою плівкою. Охолодити, щоб повністю загусло.
  • 2 п. желе розвести в 450 г кип’ятку, фрукти і ягоди.
2 п. желе розвести в 450 г кип’ятку, добре розмішати (я розводжу желе ще за 3 год до того, як починаю робити торт).
Коли сирний шар застигне, покласти фрукти і залити желе. Щоб фрукти не розпливалися, вилити трішки желе, викласти фрукти, поставити у холодильник чи морозилку, щоб схопилося. Вилити зверху решту желе, поставити в холодильник.
Рецепт і фото Алли Сидор
Радимо також приготувати:
  • Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка
  • Неймовірний торт-суфле “Белла” всього із трьох складників

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook