Торт “Цифра” із сирно-вершковим кремом
Для тіста: 50 г масла, 40 г меду, 80 г цукру, 220 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 1 яйце.
Усі інгредієнти скласти в каструлю, крім соди та борошна. Нагрівати, не довівши до кипіння, до перших бульбашок, щоб все розтопилось, і додати соду. Остудити, потім додати борошно і вимісити. Покласти в холод на 3-4 го. Розкочувати на пергаменті товщиною 2-3 мм, вирізати будь-якої форми. Пекти до золотистого кольору.
Крем сирно-вершковий
500 г сиру, цукрова пудра, ваніль, 150 г вершків (не менше 33%).
Сир змолоти блендером з ваніліном та пудрою до смаку. Окремо збити 150 г вершків з пудрою і ваніліном. Все змішати і витиснути кондитерським шприцом на коржі. Прикрасити на свій смак. Уже за 2–3 години торт тане у роті.
Можна приготувати із кремом “Дипломат”
2 жовтки, 6 ст. ложок цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 500 мл молока, 60 г масла, ванілін.
Заварити з усього, крім масла, крем, відставити, трішки охолодити, додати масло, ванілін, добре перемішати, накрити харчовою плівкою в контакт і дати вистигнути.
500 мл вершків, 3 ст. ложки пудри, 18 г желатину, 100 г води.
Желатин замочити, розчинити на водяній бані (не доводячи до кипіння). Вершки збити з пудрою до пишності. Желатин змішати з ледь теплим заварним кремом, добре вимішати, додати до нього по ложці вершки, добре вимішати ложкою, а потім міксером на малих обертах. Далі викладати в кондитерський мішок і викладати на цифру.
Рецептом поділилася Леся Фанда