торт тірамісу на бісквіті

Торт “Тірамісу” на бісквіті, простий і легкий рецепт

Пропонуємо вам приготувати торт "Тірамісу" на бісквіті. Рецепт згодиться тим господиням, у яких під рукою нема печива савоярді, а хочеться насолодитися ніжним смаком "Тірамісу".

Любите “Тірамісу”, легкий наче хмаринка? Пропонуємо вам приготувати торт “Тірамісу” на бісквіті. Рецепт згодиться тим господиням, у яких під рукою нема печива савоярді, а хочеться насолодитися ніжним смаком “Тірамісу”.

Торт “Тірамісу” на бісквіті

Бісквіт

  • На 1 корж діаметром 26 см: 4 яйця, дрібка солі солі, 3/4 скл. цукру, ванільний цукор, 0,5 скл. олії, 3/4 скл. борошна + 3 ст. ложки какао (якщо хочете шоколадний бісквіт) або борошна (якщо білий), 1,5 ч. ложки розпушувача. Треба три такі коржі.
4 яйця, дрібка солі солі – збити із 3/4 скл. цукру, додати ванільний цукор. Має бути пухка і повітряна маса. Тоді додати 0,5 скл. олії, 3/4 скл. борошна + 3ст. ложки какао (якщо хочете шоколадний бісквіт) або борошна (якщо білий), 1,5 ч. ложки розпушувача – легенько лопаткою перемішати. Пекла у формі 26 см три такі бісквіти.
  • Просочування: заварити міцну і солодку каву десь на 100-150 мл води, додати 2-3 ст. ложки коньяку.
  • Крем: 350-400 г сиру (добре зблендерувати) або маскарпоне, 120 г пудри, ванільний цукор, 0,5 л вершків (30% польські).
Коржі просочити, зверху через сито посипати какао з обох сторін (какао брала польське солодке дитяче фірми “Magnetic”), змастити кремом, зверху торт покривала крем-чізом.

Крем-чіз для покриття торта

  • На торт діаметром 26 см: 400-450 г сиру, 200 г масла, 100-150 г пудри.
Масло збити із пудрою, сир гарно блендерувати. Усе має бути кімнатної одної температури. Тоді гарно вимішати, можна на невеликих обертах міксера. Ще додаю трошки збитих вершків 30% польських (необов’язково). Можна брати сир домашній, щоб був ніжний не перегрітий, або магазинний.
Рецепт і фото – Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати торт “Тірамісу” за іншими перевіреними десертами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook