Торт “Тернопільська вишиванка”
Тісто 1: 7 білків, 1 скл. цукру, 3 ст. ложка борошна, 3 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка порошку до печива, 2 ст. ложка оцту.
Тісто 2: 7 жовтків, 4 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка порошку до печива, 4 ст. ложка борошна.
Тісто 3: 7 білків, 1 скл. цукру, 3 ст. ложка муки, 3 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка порошку до печива, 2 ст. ложка оцту, 1 п. кокосової стружки рожевого кольору.
Тісто 4: 7 жовтків, 4 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка порошку до печива, 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложка какао.
Крем 1: 0.5 л молока, 6 ст. ложок манки, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 250 г масла.
Крем 2: 200 г маку, 1 скл. цукру, 250 г масла. Форма 20Х30 см
Для першого тіста збити білки з цукром, змішати борошно, крохмаль, порошок до печива і просіяти через сито, додати цю суміш у збиті білки, тоді додати оцет. Спекти два коржі.
Для другого тіста збити жовтки з цукром, додати просіяне борошно і порошок до печива. Спекти два коржі.
Третє тісто приготувати так, як перше і, додати кокосову стружку. Спекти два коржі.
Четверте тісто готується так, як друге, тільки треба додати какао. Спекти два коржі.
Щоб приготувати перший крем, треба зварити манку з молоком та цукром. Як вистигне – збити з маслом. Для другого крему мак треба запарити і втерти з цукром, окремо збити масло і додати мак.
Перемазувати так: коричневий корж – крем з манкою; білий корж маковий крем; жовтий корж – манковий крем; кокосовий корж маковий крем; кокосовий корж – манний крем; жовтий корж –маковий крем; білий корж – манний крем. На манний корж викласти коричневий корж. Верх і боки торта змастити манним кремом і посипати кокосовою стружкою.
Джерело dreamfood.ua