Торт “Спокуса”
Форма 25Х35 см. Шоколадні коржі: 7 яєць, 300 г цукру, 10 ст. ложок води, 10 ст. ложок олії, й п. розпушувача, 1 ч. ложка амоняку (не дуже повна), 50 г какао, 150 г борошна.
Яйця збити у густу піну, дадати 10 ст. ложок води, 10 ст. ложок олії, й п. розпушувача, 1 ч. ложка амоняку (не дуже повна), 50 г какао, 150 г борошна. Тісто має бути як густа сметана. Поділити на два коржі і спекти при 180 ОС до сухої зубочистки. Можна спекти один корж і розрізати навпіл.
Білі коржі: 200 г маргарину, 450 г борошна, 2 жовтки, 1 п. розпушувача, 2 ст. ложки сметани. А також 2 білки, 200 г цукру, курага, горіхи. Можна додати вишні.
Маргарин перетерти з борошном, додати решту складників, замісити м’яке тісто, поділити на чотири коржі. 2 білки збити з 200 г цукру до стійкої піни, розкотити 4 коржі, змастити білком, посипати порізаною курагою і горіхами. Спекти (дуже швидко печуться, бо тоненькі).
Крем 1: 300 г масла, 1 б. сирого згущеного молока (збити масло, тонкою цівкою вливати згущене молоко, постійно збиваючи).
Крем 2: 0,5 л сметани, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру (збити до пишності, за потреби додати загущувач). Якщо любите більш вологі торти, можна зробити крему на 0,7 л сметани.
Зібрати пляцок: шоколадний корж, крем масляний, чотири пісочні коржі, перезані сметанним кремом, масляний крем, шоколадний корж.
Автор рецепту Анна Країло, фото Анастасії Башук
Спробуйте також приготувати: