Торт “Спартак” з карамельним кремом
- Коржі 24 см.
- Коржі: 400 г борошна, 100 г масла, 180 г цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки з чубком меду, 4 ст. ложки какао, 1,5 ч. ложки соди.
- Крем: 1 б. 0,5 л вареного згущеного молока карамелізованого (у скляній банці, з ведмедиком) (можна будь-якого вареного), 200 мл молока, 250 г масла, 4 ст. ложки борошна, 2 яйця.
Для коржів у каструльку покласти масло, цукор, 2 яйця, мед та поставити її на маленький вогонь на 6-7 хв, постійно помішувати. Додати соду і проварити ще 5-6 хв, постійно помішуючи. Зняти з вогню і порціями в гарячу масу додати борошно і какао, добре розміщуючи. Спочатку лопаткою, потім перекласти на стіл і вимішувати руками. Тісто має бути, як пластилін. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 1 год. Розкочувати 7-8 однакових коржів діаметром 24 см завтовшки приблизно 2 мм. Випікати 5-6 хв при 180 градусах.
Порада господині. Коржі виймаю з духовки м’які, пробую сірником чи готові. Коли схолонуть, робляться твердіші. Якщо у вас сухі, то ви трохи перетримали. Як змастити кремом, то вони відійдуть.
Помадка (дуже красиво блищить і гарно застигає)
- 120 г масла, 2 ст. ложки з чубком какао, 4 ст. ложки молока, 1 ч. ложка з чубком желатину.
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!