торт "Смарагд"

Торт “Смарагд” із бісквітом на шпинаті: авторський рецепт

Дуже апетитний торт з полуницею та розкішним смарагдово-зеленим бісквітом на шпинаті. Кулінарний шедевр, який зовсім просто готувати!

Вам теж подобаються торти з апетитним зеленим бісквітом на шпинаті у поєднанні з червоними ягодами (полуницею або малиною)? Дуже красиво і дуже смачно! Смак шпинату у бісквіті не відчувається, зате колір божественний!

Торт “Смарагд” із бісквітом на шпинаті

Зелений бісквіт на шпинаті

  • Форма 20 см.
  • 5 яєць, 150 г цукру, 150 г шпинату (свіжого або замороженого), 40 мл олії, 190 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Шпинат помити, додати олію та перебити блендером на однорідну масу. Білки збити з цукром та дрібкою солі на круту піну, додати жовтки та перемішати міксером на найнижчих обертах, додати шпинатну суміш та борошно з розпушувачем і все перемішати лопаткою.
Випікати на пергаменті при темп 180 градусах 45-50 хв до сухої шпажки. Охололий шпинатний бісквіт розрізати на три коржі: один залишаємо цілий (на дно торта), 0,5 коржа розтираємо у крихту (для посипання зверху), а 1,5 коржа порізати кубиками (в начинку).

Начинка

  • 200 г свіжої полуниці порізати четвертинками, 18 г желатину замочити у холодній воді (десь 80 мл води), 600 г сметани (у мене домашня), 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
200 г свіжої полуниці порізати четвертинками, 18 г желатину замочити у холодній воді (десь 80 мл води), щоб набряк. 600 г сметани, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру – збити в крем, додати розтоплений желатин, збити, додати полуницю та порізаний корж, перемішати.
Торт збирати  у кондитерському кільці, боки застелити ацетатною плівкою.
Корж, начинка, зверху присипати крихтами і поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також інші перевірені рецепти від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook