Торт “Слойка з яблуками”
- Форма 22Х36 см.
- 500 г борошна, 250 г холодного маргарину, 1 скл. сметани, 1 яйце.
Маргарин перетерти з борошном, додати яйце, сметану і швидко замісити тісто. Поставити на 1 добу в холодильник або на ніч в морозилку. Розкочувати тоненько.
- Крем: 0,5 л молока, 1 п. ванільного пудингу, 1 скл. цукру, 0,5 кг масла.
Пудинг заварити з цукром на молоці згідно з інструкцією. Коли охолоне, збити з маслом.
Яблука: 1,5 кг яблук почистити і порізати скибками, скропити соком лимона. Закип’ятити сироп з води і цукру (якщо яблука солодкі – цукру менше, якщо кислі – більше). Порціями варити в ньому яблука до пом’якшення. Я ще дала трішки кориці. Перекладати корж, крем, яблука, корж.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати:
- “Слойка” без заморочок. Найпростіший рецепт листкового тіста для “Наполеону”, який я будь-коли бачила
- Торт “Слойка з вишнями” – смачнющий!