Торт “Штефанія” Тісто: 3 жовтки, 180 г цукру, 50 г розтопленого масла,
1 п. ваніліну, 200 г сметани, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), дрібка солі, 450 г борошна. Крем: 700 г сиру маскарпоне (або домашнього пастоподібного однорідного перемеленого), 250 мл вершків (30–35%), 100–150 г цукрової пудри. Для прошарку: 350 г “Нутелли” або іншої шоколадної пасти.
Жовтки з цукром трохи збити, додати розтоплене масло, сметану, гашену соду, сіль, борошно і ванілін. Замісити м’яке тісто, поставити його в холод на 30 хв. Тісто розділити на рівні шматочки (9–10), розкотити кола діаметром 24 см, наколоти виделкою. Випікати близько 5 хв при 200 ОС. Складати стосом один на один, зверху притиснути тарілкою або дошкою, щоб розрівнювалися.
Коли коржі охолонуть, перемазати кремом. Сир збити блендером до однорідності. окремо збити вершки з цукровою пудрою. Потім додавати сир частинами і збити до однорідності.
Зібрати торт. Кожен корж змастити шоколадною пастою тонким шаром. Зверху викласти крем. Верхній шар не змащувати, покласти тарілку (неважкий гніт), поставити на ніч у холодильник. Зранку обрізати краї, змастити кремом, пастою або полити помадкою. Коржі гарно просочуються і стають дуже м’якими і ніжними.
Можна використовувати заварний крем, заварний + варене згущене молоко, сметанний тощо. Використовувати “Нутеллу”, домашню шоколадну пасту, джем або не використовувати взагалі. Додавати горіхи.