Торт шоколадний з білковим кремом “Мокре безе”

Із семи яєць - і корж, і крем. І більше жодних дорогих продуктів. А який смачний торт вдається! Просто спробуйте приготувати хоч раз!

Торт

  • Форма 25×35 см.
  • Для шоколадного коржа: 7 яєчних жовтків, щіпка солі, 150 г цукру, 15 ст. ложок води, 2 ст. ложки олії, 200 г борошна, 1 пачка розпушувача (12 г), 3 ст. ложки какао.
  • Для білкового крему: 7 яєчних білків, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти або лимонного соку.

Відокремити білки від жовтків. До жовтків додати цукор, щіпку солі і збивати до пишності. Додати олію, воду і продовжити збивати. Потім додати просіяне борошно з розпушувачем і какао, вимішати тісто до однорідності. Випікати при 180°C 30-35 хвилин у формі 25×35 см.

Для білкового крему покласти білки в чисту та суху каструлю, почати збивати міксером на малих обертах, поступово додати цукор, ванільний цукор та лимонну кислоту.

Поставити каструлю на водяну баню, вода внизу повинна кипіти. Продовжувати збивати 10-12 хвилин, поки не з’являться «печери» по краях і крем стане білосніжним та пишним.

Коли на поверхні крему з’являться сліди від віничка, зняти каструлю з вогню і збивати ще 3-4 хвилини. Дати крему охолонути. Викласти крем на шоколадний корж, розрівняти та накрити шоколадною помадкою.

Нарізати торт нагрітим у гарячій воді гострим ножем.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki 

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook