Торт
- Форма 25×35 см.
- Для шоколадного коржа: 7 яєчних жовтків, щіпка солі, 150 г цукру, 15 ст. ложок води, 2 ст. ложки олії, 200 г борошна, 1 пачка розпушувача (12 г), 3 ст. ложки какао.
- Для білкового крему: 7 яєчних білків, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти або лимонного соку.
Відокремити білки від жовтків. До жовтків додати цукор, щіпку солі і збивати до пишності. Додати олію, воду і продовжити збивати. Потім додати просіяне борошно з розпушувачем і какао, вимішати тісто до однорідності. Випікати при 180°C 30-35 хвилин у формі 25×35 см.
Для білкового крему покласти білки в чисту та суху каструлю, почати збивати міксером на малих обертах, поступово додати цукор, ванільний цукор та лимонну кислоту.
Поставити каструлю на водяну баню, вода внизу повинна кипіти. Продовжувати збивати 10-12 хвилин, поки не з’являться «печери» по краях і крем стане білосніжним та пишним.
Коли на поверхні крему з’являться сліди від віничка, зняти каструлю з вогню і збивати ще 3-4 хвилини. Дати крему охолонути. Викласти крем на шоколадний корж, розрівняти та накрити шоколадною помадкою.
Нарізати торт нагрітим у гарячій воді гострим ножем.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Крем “Мокре безе”. Простий та ідеальний для прикрашання тортів
- Крем із зефіру для прикрашання десертів