шоколадно-апельсиновий торт

Торт шоколадно-апельсиновий: дуже смачний, дуже шоколадний!

Хто пік і куштував цей шоколадно-апельсиновий торт - усі в захваті! Він неймовірний на смак! Якщо любите поєднання шоколаду й апельсинів - обов'язково приготуйте!

Торт шоколадно-апельсиновий

Чудовий рецепт торта, в якому вдало поєднується смак шоколаду й апельсинів, а доповнює його заварний крем з шоколадною ноткою. Вдалий перевірений рецепт від господині! Радимо приготувати шоколадно-апельсиновий торт на свято!

Коржі

  • Форма 25 см.
  • 150 мл води, 150 мл олії, 150 г цукру, 70 г какао, 8 яєць, 230 г муки, 1 ч. ложка соди, 2 ч. ложки розпушувача.
150 мл води, 150 мл олії, 150 г цукру, 70 г какао – усе це закип’ятити і остудити до кімнатної температури. Тоді додати 8 жовтків, 230 г борошна, 1 ч. ложку соди, 2 ч. ложки розпушувача. 8 білків збити з дрібкою солі та 60 г цукру до крутих піків та в три прийоми ввести в шоколадну суміш. Випекти 3 коржі при 180 градусах 25 хв.

Апельсинове желе

  • Цедра і сік 2 апельсинів, 100 г цукру, 3 яйця, 100 г вершкового масла та 15 г набряклого желатину (попередньо замочити у 3 с. ложках води).
Цедра і сік 2 апельсинів, 100 г цукру, 3 яйця – усе добре перемішати, поставити на плиту і весь час помішуючи довести до загустіння. Зняти з вогню і в гаряче додати 100 г вершкового масла та 15 г набряклого желатину (попередньо замочити у 3 с. ложках води). Усе добре перемішати і залити у дві форми діаметром 20 см, застелені харчовою плівкою.

Шоколадний заварний крем

200 мл молока і 200 г цукру поставити на плиту, коли закипить – влити суміш 200 мл молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю – варити до загустіння, охолодити.
Зварити шоколад: 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки води. Коли трошки остигне – збити крем: 1 кг масла + заварний крем+ шоколадна суміш. Також цим кремом покрити торт і прикрасити. Між коржами покласти желе.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші торти за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook