Торт “Писанка”
- Для тіста № 1: 3 жовтки, 2 скл. борошна, 200 г цукру, 100 мл молока, по 1 ч. ложці соди і амонію, 1 ст. ложка маргарину.
- Для тіста № 2: 3 білки, 2 скл. борошна, 200 г цукру, 100 мл кефіру, по 1 ч. ложці соди і амонію, 1 ст. ложка маргарину.
- Для крему № 1: 0,5 л вареного згущеного молока, по 200 г смаженого арахісу та масла.
- Для крему № 2: лимонний або персиковий кисіль, 200 г масла.
Жовтки розтерти з цукром, маргарином і молоком, в якому розмішаний амоній. Додати борошно, змішане з содою, вимісити, випекти корж.
Друге тісто: білки збити з цукром, амоній розмішати в кефірі, додати борошно з содою і маргарином. Додати збиті білки. Випекти.
Крем № 1: арахіс подрібнити, змішати зі згущеним молоком і маслом (не збивати).
Крем № 2: заварити кисіль, добре охолодити, збити з маслом. Порізати обидва коржі на кубики 2х2 см, вимішати з кремом № 1.
На тарілці сформувати писанку. Вкрити кремом № 2 і прикрасити горішками, порізаним тонкими смужками мармеладом тощо.
Радимо також приготувати:
- Пляцки і торти, які варто спекти на Великдень: чотири чудові рецепти
- Святкові галицькі пляцки. Три найкращі рецепти від господині
Post Views: 563