Торт “Пташине молоко”
- Форма 25Х30 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Шоколадні коржі: 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 200 г масла або маргарину, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка кориці меленої, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом.
Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло та сметану, знову збити. Додати сухі інгредієнти, добре вимішати, можна і міксером, вкінці додати соду. Розділити на чотири коржі та випікати при 180 °С приблизно 10 хв, орієнтуватися по своїй духовці. Коржі виходять вологими, просочувати їх не потрібно.
- Крем: 0,5 л молока, 4 ст. ложки манки, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка горілки, 250 г масла.
Молоко, цукор та манку заварити, накрити впритул харчовою плівкою. М’яке масло збити, поступово додавати охолоджену манну кашу (кашу можна перебити блендером, але я цього не робила), вкінці додати сік лимона та горілку.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Пташине молоко” – найсмачніший, який я їла, і найвдаліший, що я готувала
-
Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
Post Views: 40