Торт “Полунична ніжність”
- Для бісквіта: 8 яєць, 16 ст. л. цукру, ванільний цукор, 120 мл олії, 16 ст. л. борошна, 1,5 ч. л. розпушувач.
Для полуничного мусу: 200 мл вершків 30%, 100 г цукрової пудри, 280 мл йогурту полуничного, 350 г полуниці (плюс 150-200 г для начинки), 200 г вершкового сиру, 25 г желатину, 70 мл холодної води.
Збити яйця з цукром і ванільним цукром до пишної маси (10-13 хвилин). Додати олію, потім просіяне борошно з розпушувачем, перемішати. Випікати бісквіт при температурі 180-200°C близько 45 хвилин. Охолодити і розрізати на дві частини.
Для полуничного мусу збити вершки з цукровою пудрою, додати йогурт, вершковий сир та полуничне пюре (350 г). Желатин розчинити в холодній воді, розігріти на паровій бані або в мікрохвильовці і додати до суміші. Якщо мус рідкий, поставити на кілька хвилин у холодильник.
Бісквіт просочити розчином з 100 мл полуничного пюре (можна додати воду і згущене молоко). Нанести половину полуничної маси, посипати порізаною або цілою полуницею, накрити рештою мусу. Залишити кілька ложок мусу для покриття верху. Посипати порізаною полуницею і кокосовою стружкою.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші рецепти тортів з полуницею:
- Хіт цього літа – торт “Фрезьє” з полуницею
- Літо пахне полуницею: сім рецептів десертів з полуницею