ікра з грибів на зиму

Рецепт ікри з грибів опеньків з овочами на зиму

Навіть якщо у вас не дуже багато грибів, ви можете їх смачно законсервувати з овочами на зиму. До вашої уваги рецепт ікри з грибів опеньків на зиму. Така грибна ікра – чудова намазка на бутерброди або начинка для налисників.

До вашої уваги перевірений рецепт ікри з грибів опеньків на зиму. Таку ікру можна їсти як намазку на бутерброди, використовувати як начинку у налисники, котлети або картоплянці.

Рецепт ікри з грибів опеньків консервованої на зиму

  • Для приготування ікри з грибів опеньків: 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг перцю, 1 кг помідорів, 2 кг опеньків (варених і перемелених), 400 г олії, 40 г солі.

Для ікри всі овочі змолоти, смажити 40 хв. Потім додати варені і перемелені опеньки. Перемішати, розкласти у півлітрові банки. Стерилізувати в банках 30 хв з моменту закипання води, закрутити, перевернути догори дном, вкутати. Рецептом ікри з грибів поділилася Марина Савка

Порада: як швидко почистити опеньки

Опеньки – це ті гриби, які у сезон рясно ростуть у лісі, їх просто і швидко збирати: знайшов пеньок або галявинку з грибами – і маєш відро гарненьких грибочків. Треба тільки нарізати! Тому у сезон зазвичай опеньки на ринку коштують недорого. Принаймні, дешевше за всі інші види лісових грибів.

Але опеньки попри численні плюси мають один вагомий мінус – їх чистити довго і нудно, а руки після цього залишаються геть чорними і їх важко відмити. Традиційно з опеньків зчищають лусочки з капелюшків і видаляють спіднички під ними. Грибочки маленькі – і це забирає багато часу.

Ми хочемо підказати вам спосіб, як почистити опеньки набагато швидше. Потрібно гриби скласти у відро і залити крутим окропом з сіллю. Потім відро накрити кришкою і так залишити на ніч. А зранку добре промити гриби. Важливо, щоб залиті водою опеньки простояли не довше ночі, інакше скиснуть. Гриби стають на ранок чистенькими і біленькими.

Очищені гриби перед приготуванням потрібно ретельно промити. За потребою, якщо гриби великі – порізати їх на шматочки, скласти у каструлю, залити водою, додати ложку-дві солі, довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин, воду злити, гриби промити. Далі залити ці гриби чистою водою і прокип’ятити ще 20-30 хвилин. Такі відварені гриби є готовим напівфабрикатом. З них можна готувати страви (смажити, тушкувати, робити начинку для пирогів, консервувати) або заморозити, розклавши порційно у торбинки або контейнери чи законсервувати. 

Радимо також інші рецепти ікри з грибів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook