Торт-пляцок “Айседора”
Форма 20Х30 см.
Маковий бісквіт
4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. сухого маку (можна менше).
Маковий бісквіт: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру збити в пишну масу, додати 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 0,5 скл. сухого маку (можна менше). Все змішати, вилити у форму і пекти при 170 ОС 35-40 хв (орієнтуйтеся на свою духовку).
Шоколадний корж
4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао.
Шоколадний корж: те саме, що на маковий, тільки додати замість маку 2 ст. ложки какао. Пекти так само, як і перший.
Середній корж
Тісто жовткове: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту. Тісто білкове: 7 білків, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 п. польського вишневого киселю, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту. Також: какао.
Тісто жовткове: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру добре збити, додати 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 1 ст. ложку оцту, все збити.
Тісто білкове: 7 білків 1 скл. цукру збити так, щоб маса трималась на вінчику. Додати 4 ст. ложки борошна, 1 п. польського вишневого киселю, 1 ст. ложку крохмалю, 1 ч. ложку розпушувача, 1 ст. ложку оцту, збити.
Форму застелити пергаментом. Вилити жовте тісто, посипати його щедро какао (через ситечко), тоді вилити білкове тісто і розрівняти.
Форма 20×30.
Крем
600 г сметани, 1,5-2 скл. цукру, 1 п. вишневого желе, 1 п. апельсинового желе, 100 мл гарячої води.
Крем: 600 г сметани, 1,5-2 скл. цукру збити, розділити на дві частини до однієї додати вишневе желе, до другої – апельсинове (кожне розвести в 50 г гарячої води). Зачекати, щоб трохи загусло і можна було накладати крем.
Зібрати торт: шоколадний корж, крем з апельсиновим желе, жовто-рожевий корж, крем з вишневим желе, маковий корж. Покласти у холодильник на 3-4 год, щоб стабілізувався крем. Прикрасити за вашою фантазією.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
-
Пляцок “Хризантема”. Розкішне поєднання шоколадного пісочного тіста з маком, кокосом, курагою та заварним кремом
-
Неймовірний пляцок “Зимова вишня” з маковим і карамельним кремом
Post Views: 50