Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат” і компоте з малиною та смородиною
- Тісто: 700 г борошна, 250 г масла, 180 г води, 1 яйце, 1 ст. ложка оцту, дрібка солі.
- Крем: 500 г вершків, 750 г молока, 3 яйця, 200 г цукру, 3-4 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 2 п. ванільного цукру, 1 лимон.
- Компоте: 200 г морожених або свіжих ягід, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 50-70 г цукру, 50 г води.
Замісити тісто. У борошно втерти масло. У воду вбити яйце, додати оцет і сіль – все розколотити і влити у масляно-борошняну суміш. Швиденько замісити тісто. Розділити на кульки і на 2 год покласти у холодильник. Вага кульок залежить від діаметру майбутнього торта. 12-14 кульки вагою 70-80 г на торт 26 см, 16-18 кульок вагою 50-55 г на торт 20-22 см. Випікати 3-5 хв при 220-230 ОС.
Приготувати заварним крем. 500 г молока розігріти з тертою цедрою 1 лимона. Окремо змішати яйця, цукор, крохмаль, склянку молока. Все влити у розігріте молоко, заварити крем. Зняти з вогню і додати сік 1 лимона і 2 пак. ванільного цукру, повністю охолодити. Збити вершки і порційно додати до холодного заварного крему.
Компоте. Окремо змішати малину або смордину з цукром, 50 г води і 1 ст. ложкою крохмалю. Проварити до легкого загустіння. Зняти з вогню і додати 1 ч. ложку соку лимону. Охолодити.
Зібрати торт. Корж, крем, ягідне компоте, корж… і так до кінця. Обмастити кремом боки торта і верх і обсипати крихтами. Прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото Валентини Янчук
Спробуйте також приготувати:
- Неймовірно смачний торт з апельсиновим компоте та карамеллю
- Лимонно-полунично-м’ятний торт. Надзвичайно смачний!