Торт “Комільфо”
Форма 28см, висота 10 см.
- Корж шоколадний (продукти на 1 корж, треба 2): 1 скл. цукру, 2 яйця, 1 п. ванільного цукру, 200 г сметани (кімнатної температури), 2 ч. ложки амонію, 1 скл. борошна, 40 г какао.
- Корж світлий: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. мелених горіхів, 1 скл. сухого меленого маку, 1 скл. кокосової стружки, 5 ст. ложок сухарів (у мене засушена солодка булочка – висушила і потерла).
- Крем: 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 300 г молока, 2 жовтки, 100 г цукру, 500 г м’якого масла, 400 г білого згущеного молока.
- Для просочування коржів: 200 г води, 2 ст. ложки кави розчинної, 2 ст. ложки цукру.
- Помадка: 1 ст. ложка желатину, 5 ст. ложках води, 125 г масла, 100 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки молока.
- А також: безе.
Як приготувати торт
Корж шоколадний: розтерти до однорідної маси 1 скл. цукру, 2яйця, 1 п. ванільного цукру. До 200 г сметани додати 2 ч. ложки амонію, розмішати до утворення пінистої маси. До 1 скл. борошна додати 40 г какао. Тепер з’єднати усі складники до утворення густого тіста. Тортівницю застелити пергаментом, боки не змащувати. Корж випікати при 180 ОС 20-25 хв. Для мого торта я випікали 2 такі коржі. Охололі коржі просочити кавою.
Корж світлий: збити міксером 6 яєць та 1 скл. цукру. Додати горіхи, сухий мелений мак, кокос і сухарі. Розмішати обережно та вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати при 160 ОС 40-45 хв. Коли остигне, цей корж розрізати на дві частини.
Крем: 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 300 г молока, 2 жовтки, 100 г цукру – заварити, остудити. 500 г ‘якого масла збивати міксером, додаючи згущене молоко (тоненькою цівкою). Щоб маса не «звурдилась», а збільшилась приблизно вдвоє, додати по ложці заварну масу. Цього крему достатньо і на боки торта.
Помадка: 1 ст. ложку желатину замочити у 5. ст. ложках води . 125 г масла, 100 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки молока – на маленькому вогні варити 4 хв. Зняти з вогню, додати підігрітий розчинений желатин і трішки остудити.
Зібрати торт: шоколадний просочений корж, крем, половина світлого коржа, крем, безе, крем, половина світлого коржа, крем, шоколадний корж. Щоб торт став вищий я використала безе-тістечка всередину торта. Зібраний трот добре притиснути, змастити кремом боки. Верх залити помадкою. Декорувати різними смаколиками.
Авторський рецепт і фото Галини Буц
Спробуйте також приготувати:
Торт “Біла акація” із чоно-білими коржами з горіхами і двома кремами