Торт “Карпатка” готують за тим самим рецептом, що і заварні тістечка. Тому якщо ви любите еклери, то і “Карпатка” вам смакуватиме 100%! А готувати торт набагато швидше, ніж тістечка.
Торт “Карпатка”
- 125 мл води, 125 мл молока, сіль на кінчику ножа, 0,5 ст. ложки цукру, 150-160 г борошна, 4 яйця.
У каструлю влити воду, молоко, додати сіль, цукор і масло. Поставити на вогонь, щоб закипіло. Борошно всипати в киплячу суміш, розмішати дерев’яною ложкою до однорідності. Помішуючи, підсушити тісто до утворення легенької скоринки на дні каструлі, орієнтовно 2-3 хв. Тісто має бути гладке, без грудочок.
Зняти з вогню і дати охолонути 3-4 хв. Додати по одному яйцю, перемішуючи, тоді легенько збивати міксером до однорідності.
Духовку розігріти до 200. Тісто можна викласти за допомогою кондитерського мішка спіраллю по колу або ложкою.Температуру зменшити до 160, пекти орієнтовно 40-45 хв до золотистого кольору. Духовку не відкривати. Можна пекти одним коржем, тоді розрізати на двоє. Я пекла двома коржами.
- Крем: 350 мл молока, 1 п. вершкового пудингу (40 г), 0,5 скл. цукру, 200 г масла.
З молока, пудингу і цукру зварити крем до загустіння. Накрити плівкою в контакт. Залишити до повного охолодження. М’яке масло збити, по ложці додавати заварну масу. Збити. Масло і заварна маса мають бути однакової температури. Готовим кремом перекласти коржі. Поставити в холодильник для стабілізації. Зверху можна полити шоколадом чи посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Майї Рабтсун
Радимо також інші рецепти десертів, схожих на еклери:
- Еклер-рулет “Карпатка” з кремом “Пломбір” – вау-десерт!
- Заварні кільця з сирно-сметанним кремом
Post Views: 35