Торт “Карамельний медовик”
- Коржі: 350 г борошна, 150 г цукру, 100 г масла, 2 яйця, 60 г меду, 1 ч. ложка соди, 0,3 ч. ложки лимонної кислоти.
- Крем: 250 г вершків (33%), 250 г сметани, цукрова пудра, 200 г вареного згущеного молока (на бажання).
Розтопити цукор у сотейнику до золотистого кольору (не помішувати, просто нахиляти з боку в бік). Паралельно розтопити масло і мед, додати до золотистої карамелі і добре перемішати. Охолодити до 70 ОС (перелити у миску і дати приблизно 7-10 хв охолонути), додати 1/3 борошна, перемішати.
Додати яйця, перемішати. Додати соду, лимонну кислоту, перемішати. Тісто спіниться і посвітлішає. Додати решту борошна і вимішати до однорідності. Тісто виходить м’яким і липким. Залишити остигати на столі 1 год.
Тісто розділити на рівні шматочки (виходить приблизно 8-9 коржів по 20 см; більший розмір – менше коржів; щоб були однакові, шматочки краще зважити). Кожен тонко розкотити, наколоти виделкою, випікати в розігрітій духовці при 160 ОС 5-6 хв (не пересушіть!). Готовий корж відразу обрізати. Гарячі коржі м’які, а коли охолонуть – твердіють. Тоді їх можна складати один на один.
Для крему збити вершки з дрібкою солі до стійких піків, сметану збити з цукровою пудрою, додати збиті вершки і акуратно лопаткою перемішати. Коржі перемастити кремом, змастити кремом верх і боки торта. Обсипати крихтами і прикрасити горіхами. Поставити мінімум на 10 год у холодильник.
Рецепт Лариси Леонової
Спробуйте також приготувати:
- Кавовий медовик у мультиварці. Виходить височенний і дуже пишний!
- Медовик “Рижик”, перевірений 30-річним досвідом