торт

Торт із шоколадним, кокосовим та бісквітним коржами

Торт із шоколадним, кокосовим і бісквітним коржами – ніжний десерт із насиченим кремом та ароматом кокосу. Покроковий рецепт для святкового столу: прості інгредієнти, доступне приготування та ідеальний результат.

Торт із шоколадним, кокосовим та бісквітним коржами

  • Форма: 24×32 см.
  • Шоколадний корж: 5 шт. яєць, 100 г цукру, 5 г порошку до печива, 50 г борошна, 20 г крохмалю, 30 г какао.
  • Кокосовий корж: 8 шт. білків, 300 г цукру, 300 г кокосової стружки, ванільна есенція.
  • Бісквіт: 4 шт. яєць, 100 г цукру, 4 ст. л. гарячої води, 2 ст. л. крохмалю, 150 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива.
  • Крем: 8 шт. жовтків, 200 г цукру, 600 г молока, 2 пакети ванільного пудингу по 40 г, 300 г вершкового масла, кокосова есенція.

Шоколадний корж. Збити білки з половиною цукру до гострих піків. Жовтки збити з рештою цукру, додати порошок до печива та об’єднати з білковою масою. Всипати просіяні борошно, крохмаль і какао, обережно вимішати. Викласти тісто у форму з пергаментом, змащеним олією. Випікати при 180 °С 20 хв.

Кокосовий корж. Збивати білки, поступово додаючи цукор, до щільних піків. Вмішати кокосову стружку та ванільну есенцію. Перелити масу у форму з пергаментом, випікати при 180 °С 30 хв. Залишити у формі до повного охолодження.

Бісквіт. Білки збити з 50 г цукру, жовтки з рештою цукру та гарячою водою. Додати просіяні сухі інгредієнти, з’єднати з білками. Викласти у форму та випікати при 180 °С 15 хв.

Крем. Закип’ятити 500 мл молока з цукром. У решті молока розвести жовтки та пудинг, збити міксером. Влити суміш у гаряче молоко, постійно збиваючи, й заварити крем. Остудити. М’яке масло збити з есенцією, поступово вводячи заварний крем.

Збірка. Коржі перемастити кремом і дати настоятися 12 годин. Прикрасити на свій смак або залити шоколадною глазур’ю.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook