торт

Торт із коржами на білках та кремом на жовтках

Дуже смачний торт із білими коржами на білках і жовтим кремом на жовтках. Цікавий рецепт і нескладний у приготуванні. Єдинй мінус - дуже швидко з'їдається!

Торт

  • Форма 18 см
  • Для білого коржа: 6 білків, щіпка солі, 50 г цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти, 70 г борошна, 100 г цукрової пудри.
  • Для крему: 6 жовтків, 100 г цукру, 300 г йогурту або сметани, 30 г кукурудзяного крохмалю, 100-130 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру.
  • Додатково: 50 г білого шоколаду.

Приготування коржів

Відділити білки від жовтків. Додати до білків сіль, збити до легких піків. Додати цукор і лимонну кислоту, продовжити збивати (не до твердих піків). Додати просіяне борошно та цукрову пудру, обережно перемішати.

Вилити тісто у форму, застелену пергаментом. Провести паличкою кругові рухи для рівномірного розподілення тіста. Випікати при 180°C, приблизно 30-35 хв. Охолодити у формі.

Приготування крему

Змішати жовтки, цукор і крохмаль до однорідності. Додати сметану, поставити на вогонь. Варити до загуснення, остудити. Збити вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним цукром до пишності. Додати варений крем, перемішати до однорідності.

Зібрати торт. Зняти з коржа верхню кірочку, розрізати на 2 або 3 частини. Відкласти 2-3 ст. ложки крему для боків.

Розділити крем на стільки частин, скільки коржів. Викласти у кільце: корж, крем, корж, крем. Поставити в холодильник. Боки обмазати кремом, прикрасити січеним білим шоколадом.

Торт у розрізі

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook