Торт горіховий із полуницею
- Форма 22 см.
- Для коржів: 5 білків, щіпка солі, 10 ст. л. цукру, 5 жовтків, 70 мл олії, 85 г підсмажених і мелених горіхів, 10 ст. л. борошна, 1 ч. л. порошку для печива.
- Для крему: 350 мл вершків (30-36%), 200 г сиру (зблендерованого або вершкового), 70-80 г цукрової пудри, ванільний цукор за смаком.
- Для просочування: 50 мл води, 1 ст. л. згущеного молока або цукру.
- Для полуничного конфі: 400 г полуниць, порізаних або злегка зблендерованих, 50 г цукру, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна розвести у невеликій кількості води).
Білки збити із щіпкою солі до стійкої піни, додати цукор і збивати до піків. По одному ввести жовтки, потім обережно влити олію, перемішати. Легенько вмішати горіхи, просіяне борошно з порошком для печива. Вилити тісто у форму і пекти 30-40 хвилин при 180°C. Готовий корж охолодити і розрізати на три частини.
Крем: вершки збити до м’яких піків, окремо збити сир із пудрою і ванільним цукром, обережно з’єднати з вершками.
Просочування: воду зі згущеним молоком або цукром підігріти і розмішати.
Полуничне конфі: полуницю з цукром нагріти, помішуючи, додати розведений крохмаль і варити до загустіння, охолодити.
Зібрати торт: коржі злегка просочити сиропом, перший корж покрити кремом, викласти полуничне конфі, накрити другим коржем, нанести крем по краях, накрити третім коржем і залишками крему прикрасити торт. Поставити в холодильник на ніч.
Торт виходить ніжним, ароматним із яскравою полуничною ноткою.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також прочитати:
- Як оригінально прикрасити торт полуницею
- Хіт цього літа – торт “Фрезьє” з полуницею