торт із полуницею

Торт горіховий із полуницею

Ніжний горіховий торт із вершковим кремом і ароматним полуничним конфі — ідеальний десерт для святкового столу та сімейних свят. Простий рецепт для домашнього приготування!

Торт горіховий із полуницею

  • Форма 22 см. 
  • Для коржів: 5 білків, щіпка солі, 10 ст. л. цукру, 5 жовтків, 70 мл олії, 85 г підсмажених і мелених горіхів, 10 ст. л. борошна, 1 ч. л. порошку для печива.
  • Для крему: 350 мл вершків (30-36%), 200 г сиру (зблендерованого або вершкового), 70-80 г цукрової пудри, ванільний цукор за смаком.
  • Для просочування: 50 мл води, 1 ст. л. згущеного молока або цукру.
  • Для полуничного конфі: 400 г полуниць, порізаних або злегка зблендерованих, 50 г цукру, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна розвести у невеликій кількості води).

Білки збити із щіпкою солі до стійкої піни, додати цукор і збивати до піків. По одному ввести жовтки, потім обережно влити олію, перемішати. Легенько вмішати горіхи, просіяне борошно з порошком для печива. Вилити тісто у форму і пекти 30-40 хвилин при 180°C. Готовий корж охолодити і розрізати на три частини.

Крем: вершки збити до м’яких піків, окремо збити сир із пудрою і ванільним цукром, обережно з’єднати з вершками.

Просочування: воду зі згущеним молоком або цукром підігріти і розмішати.

Полуничне конфі: полуницю з цукром нагріти, помішуючи, додати розведений крохмаль і варити до загустіння, охолодити.

Зібрати торт: коржі злегка просочити сиропом, перший корж покрити кремом, викласти полуничне конфі, накрити другим коржем, нанести крем по краях, накрити третім коржем і залишками крему прикрасити торт. Поставити в холодильник на ніч.

Торт виходить ніжним, ароматним із яскравою полуничною ноткою.

Рецепт і фото Мар’яни Бородовської

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook