торт "Червоний оксамит"

Торт “Червоний оксамит” із заварним кремом

Пропонуємо вашій увазі дуже вдалий рецепт торта "Червоний оксамит" із коржами на кефірі та олії та заварним кремом. Дійсно ніжний оксамитовий смак!

Торт “Червоний оксамит” – один з улюблених для багатьох. Рецептів і різновидів цього десерту є багато. Їх усі об’єднує одна особливість: оксамитово-ніжні коржі червоного кольору і дуже смачний крем. Пропонуємо вашій увазі варіант “Червоного оксамиту” із заварним кремом і коржами на кефірі та олії.

Торт “Червоний оксамит” із заварним кремом

  • Форма 22 см.
  • Коржі: 3 яйця, 1 скл. цукру, 180 г олії, 250 г кефіру, 10 г какао, 300 г борошна, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, червоний харчовий барвник.
  • Крем заварний + 400 г масла.
Для коржів яйця з цукром збити до пишної стійкої піни, додати олію, кефір+барвник, сода+оцет, какао, борошно. Випікати 4 коржі у формі діаметром 22.
Коржі, верх і боки торта змастити кремом, поставити у холодильник.
  • Для глазурі: 1 плитка білого шоколаду, 10 г желатину, 2 ст. ложки води холодної, 2 ст. ложки кип’яченого молока.
Розтопити білий шоколад, додати 2 ст. ложки молока кип’яченого, барвник, попередньо замочений і розпущений желатин, пробити блендером 1 хв. Поставити охолоджувати. Коли трохи загусне покрити торт.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші десерти за мотивами “Червоного оксамиту”:
  • Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт
  • Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має неперевершений смак!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook