Торт “Червоний оксамит” – один з улюблених для багатьох. Рецептів і різновидів цього десерту є багато. Їх усі об’єднує одна особливість: оксамитово-ніжні коржі червоного кольору і дуже смачний крем. Пропонуємо вашій увазі варіант “Червоного оксамиту” із заварним кремом і коржами на кефірі та олії.
Торт “Червоний оксамит” із заварним кремом
- Форма 22 см.
- Коржі: 3 яйця, 1 скл. цукру, 180 г олії, 250 г кефіру, 10 г какао, 300 г борошна, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, червоний харчовий барвник.
- Крем заварний + 400 г масла.
Для коржів яйця з цукром збити до пишної стійкої піни, додати олію, кефір+барвник, сода+оцет, какао, борошно. Випікати 4 коржі у формі діаметром 22.
Коржі, верх і боки торта змастити кремом, поставити у холодильник.
- Для глазурі: 1 плитка білого шоколаду, 10 г желатину, 2 ст. ложки води холодної, 2 ст. ложки кип’яченого молока.
Розтопити білий шоколад, додати 2 ст. ложки молока кип’яченого, барвник, попередньо замочений і розпущений желатин, пробити блендером 1 хв. Поставити охолоджувати. Коли трохи загусне покрити торт.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші десерти за мотивами “Червоного оксамиту”:
- Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт
- Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має неперевершений смак!
Post Views: 25