Торт «Банановий ласун»
Бісквіт: 120 г борошна, 30 какао, 150 г цукру, 4 г соди, 1 г солі, 1 яйце, 30 мл олії, 30 г масла, 130 мл молока, 8 мл оцту 6%.
Змішати сухі інгредієнти, додати яйця, м’яке вершкове масло і олію, молоко, перемішати до однорідності (близько 5 хв), додати оцет, перемішати, перелити в кільце 16 см. Випікати при 165 градусів приблизно 30 хв. до сухої соломинки. Дати охолонути, обернути харчовою плівкою, залишити на 3-8 годин.
Банани в карамелі: 220 мл вершків 33%, 100 г цукру, 5 г желатину + 25 мл води, 2 банани, 2 г солі.
Желатин залити водою. Банани нарізати кільцями. Розтопити цукор, паралельно довести до кипіння вершки, деглазурувати цукор вершками, додати кільця бананів, протушкувати 2-3 хвилини, додати набряклий желатин і сіль. Охолодити. Можна розлити начинку в 2 кільця по 14 см.
Крем: 150 г маскарпоне, 200 г сиру, 50 г вершків 33%, 50 г цукрової пудри, 3 г ванільного цукру.
Всі інгредієнти перемішати, збити до пишності і однорідності.
Ганаш: 150 г молочного шоколаду, 50 г темного шоколаду, 50 г масла.
Шоколад розтопити, з’єднати з м’яким вершковим маслом.
Пепсі-желе: 800 мл пепсі, 80 г цукру, 30 г желатину + 150 г води.
Желатин залити водою. Пепсі з цукор довести до кипіння, додати набряклий желатин, перемішати.
Охолодити до кімнатної температури, використовувати за призначенням.
Рецепт і фото: kr.natali