Пиріжки асорті
- Тісто: 500 г борошна, 1 скл. молока (250 мл), 3 яйця, 40-50 г живих свіжих дріжджів, 100 г масла (маргарину), 100 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, 1 ст. ложка олії.
До склянки теплого молока додати 1 ст. ложку цукру та дріжджі. Коли суміш почне пінитися, додати яйця, збиті з рештою цукру, сіль, розтоплене масло.Частинами всипати просіяне борошно, замісити м’яке тісто. Покласти у глибоку миску, змастити олією, затягнути харчовою плівкою. Дати тісту добре підійти у теплому місці.
Стіл присипати борошном, обім’яти, розділити на шматочки по 50-70 г, з кожного шматочка скотити кульки. Поки кульки підходять, при готувати начинку.
- Сирна начинка: 300 г сиру, 1 яйце, 3-4 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка (повна) крохмалю картопляного.
Сир збити блендером, додати яйце, цукор, ванільний цукор, збити, в кінці додати крохмаль та добре розмішати.
- Яблучна начинка: 2 великих яблука, 0, 5 ч. ложки кориці, 1-2 ст. ложки цукру.
Яблука помити, почистити від шкірки та серцевини, нарізати пластинками, додати цукор, корицю, розмішати. Якщо яблука пустили сік, то злийте його.
- Макова начинка у мене готова (польського виробництва).
- Для змащування пиріжків: 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка молока. Усе збити віничком.
Тепер розкотити кожну кульку тіста товщиною 1, 5 см.
На середину купками викладаємо начинки (як на фото), зробити надрізи на тісті уздовж начинки ножем для піци, але до кінця не розрізати. Сформувати пиріжки, дати трохи підійти, змастити яйцем. Випікати при 180 °С 20-25 хв до рум’яності. Стежте за своєю духовкою! Коли пиріжки трохи остигнуть, присипати цукровою пудрою. Виходить 18-22 пиріжки.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Читайте також:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”