торт Афганський Наполеон

Торт “Афганський Наполеон” – такого ви ще не їли!

Торт "Афганський Наполеон" відрізняється від класичного. У ньому хрумкі коржі з меренгою та горіхами. Приготуйте - і ви заціните рецепт!

Торт “Афганський Наполеон” не такий м’який, як класичний, трішки хрумкий. Солодкий і ситний, важкий – більше двох кілограмів. Приготуйте – і ви будете задоволені!

Торт “Афганський Наполеон”

  • 1 яйце, 1 ст. ложка оцту, 100 мл холодної води, 250 г масла, 500 г борошна, дрібка солі.
Масло (заморожене) потерти на терці в борошно. Окремо змішати яйце, оцет, воду і сіль (просто перемішати). З’єднати все і замісити тісто. Поділити на 8 частин і поставити в холодильник на годину. Зробити 9 відрізків паперу для випікання, під кожен розкатаний корж. Через годину дістати тісто, розкотити на папері, вирізати коло (я прикладала кришку 21 см) і так всі коржі. Проколоти кожен корж виделкою. Залишки зібрати, з них вийде або ще один корж (я зробила корж), або крихти для посипки. Розкочені 8-9 коржів покласти в холодильник, поки будете робити меренгу.
  • Меренга: 120 г білків (у мене – з 4 яєць), 200 г цукру, 120 г горіхів (у мене волоські), 8 г крохмалю.
Горіхи разом з крохмалем пропустити через блендер. Білки кімнатної температури з дрібкою солі збити, по трохи додати цукор. Збивати, поки меренга не стане щільною. Додати горіхи і перемішати акуратно лопаткою.
Ввімкнути духовку на 180 градусів. Дістати з холодильника коржі, розкласти всі на стіл і порівну поділити всю меренгу (один корж залишити порожній), розмащувати не до самих країв тіста, трішки лишити. Один верхній корж має бути без меренги. Випікати кожен корж, у мене на один корж йшло 15-17 хв, 180 градусів.
В оригіналі крем з вареного згущеного молока з маслом, я ж вирішила розбавити, мені засолодко, тому додала ще сир кисломолочний.
  • Крем: 1 б. вареного згущеного молока (580 г), 400 г масла (82%), 500 г сиру. Усе має бути однакової кімнатної температури.
Сир зі згущенкою збити блендером. Збити масло добіла, по ложці ввести згущенку.
Перемазати коржі кремом: нижній корж порожні, усі наступні повертати меренгою до крему. На ніч поставити у холодильник.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші оригінальні рецепти торта “Наполеон”:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook