Березовий сік – це завжди смачно. Його люблять усі. Але можна приготувати ще смачніше – зробити напої схожі на мохіто, фанту або шампанське, ароматні і повністю натуральні!
“Мохіто” з березового соку
- 6 л березового соку, 1 скл. цукру, лимон, м’ята.
6 л процідженого соку поставити на вогонь. Додати 1 скл. цукру (можна трохи більше або менше), довести до кипіння. У стерилізовані 3-літрові банки покласти по 5 кружечків лимона (або лайма), які попередньо обдати окропом. Додати кілька гілочок м’яти. Залити киплячим соком. Закрутити металевою кришкою і перевернути догори дном. Через добу поставити в темне місце з низькою температурою.
Домашня фанта з березового соку на зиму
- На 4 трилітрові банки: 11 л березового соку. Сироп: 1 л березового соку, 1 л цукру, 2 середніх апельсини (вимити і зі шкіркою змолоти або потерти), 0,5 л натертої на дрібну тертку сирої моркви, 2 ст. ложки лимонної кислоти.
Березовий сік “Як шампанське”
- На 1,5-літрову пляшку соку 2 ст. ложки цукру, 8 родзинок, 2 гілочки смородини (на бажання).
У 1,5-літрову пластмасову пляшку насипати за допомогою лійки 2 ст. ложки цукру, 8 родзинок (не мити), можна покласти 2 гілочки смородини. Залити сирим березовим соком по плічки, закрутити корок і покласти в прохолодне місце. Пити можна приблизно через 7 днів, коли пляшка стане твердою. Виходить як шампанське! Цей напій є натуральним квасом, який зберігає всі корисні властивості березового соку.
Радимо також інші перевірені рецепти, як заготовити березовий сік на зиму:
- Корисний березовий сік (квас) з лимоном у пляшках
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів