1) Сирний десерт
● сир – 300 г
● сметана – 150 г
● цукор – 2 ст. ложки
● желатин – 1 ст. ложка
● апельсин – 1 шт.
● банан – 1 шт.
● ківі – 1 шт.
До сиру додати сметану і цукор, збити блендером. Фрукти порізат. Закип’ятити 100 мл води і трохи остудити. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення. Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати. У форму викласти шар фруктів, залити сирною масою і знову викласти шар фруктів. Так повторювати. Останнім повинен бути шар сирної маси. Прикрасити фруктами. Поставити в холодильник до застигання.
2) Корисний кекс з бананом і журавлиною
● 2 яйця
● 1,5 стиглого банана
● 80 г журавлини
● 150 г перемелених вівсяних пластівців
● 50 г цільнозернового борошна
● 3/4 ч. ложки погашеної оцтом соди
● дрібка кориці
● 1 ч. ложка оливкової олії
Яйця збити до стійкої піни, додати пюре бананів, додати борошно, мелені пластівці, корицю, перемішати ложкою. Додати соду, перемішати, потім оливкову олію і в останню чергу журавлину, обережно перемішати. Пекти близько 40 хвилин при 180 градусах.
3) Шоколадно-сирний десерт з бананом
● Сир знежирений – 200 г
● Банан – 1,5 шт.
● Молоко – 2 ст. л
● Шоколад гіркий – 80 г
● Мелена вівсянка – 30 г
Подрібнити вівсяні пластівці і перемішати з сиром, розім’яти виделкою. Шоколад поламати шматочками, додати молоко. Розтопити на водяній бані. Додати шоколадну суміш до сиру. Перемішати, розподілити на харчовій плівці, покласти банан і сформувати у вигляді ковбаски. Прибрати в холодильник для застигання. Потім дістати і прикрасити.
4) Шоколадний мус
● Сир знежирений – 300 г
● Йогурт натуральний – 100 мл
● Какао – 1,5 ст. л
● Желатин – 10 г
● Вода – 0,25 скл.
● Цукор за смаком
У сир влити йогурт, додати цукор і какао. Добре збити блендером. Желатин розпустити в теплій воді, залишити до повного набрякання, потім нагріти на водяній бані, не доводячи до кипіння, постійно помішуючи, поки желатин повністю розчиниться. Продовжуючи збивати, додати желатин в сирний крем. Розкласти десерт у креманки і поставити в холодильник на 2-3 години.
5) Чорничний сирник
● Сир знежирений – 600 г
● Чорниця – 150 г
● Крупа манна – 5 ст. ложок
● Яйце- 2 шт.
● Цукор або стевія за смаком
Жовтки розтерти міксером зі стевією (цукорм) і ваніллю до білого. Додати сир і збити до однорідності. Всипати манку і підмішати чорницю. Білки збити до стійкої піни і ввести в масу. Викласти в форму і запікати при 180 градусах 30 хв.
6) Десерт “Хмарка щастя”
Для коржа:
● 1 яйце
● 3–4 ст. ложки вівсяних пластівців, перемелених на борошно
● 1 ч. ложка какао
● Цукор
● Розпушувач
Для білого шару:
● 150 г сиру ніжного
● 7 г желатину
● Вода
● Цукор
● Ванілін
Желатин залити 50 мл води. Яйце збити з цукром і розпушувачем до стійкої піни, додати какао і борошно, акуратно перемішати ложкою. Вилити в формочку і поставити в мікрохвильовку на 2,5 хв. Поки корж остигає, сир збити з цукром. Набряклий желатин поставити в мікрохвильовку на 20 с, щоб він розчинився. Цю суміш влити до сиру і збити. Остиглий корж розрізати на 4 частини і укласти в контейнер: корж, сирну масу, корж, сирну масу. Поставити в холодильник до застигання.
7) Сирний десерт “Загадка”
● Сир знежирений 400 г
● Йогурт натуральний 500 г
● Какао 50 г
● Желатин 30 г
● Цукор або підсолоджувач
● Молоко знежирене 5 ст. ложок
Желатин замочити на 30 хв. в холодній кип’яченій воді (1/2 скл.). Змішати в блендері сир, йогурт і цукор. Розвести желатин в теплому молоці (приблизно 5 ст. ожок), підігріти, але не доводити до кипіння. Додати желатин до сирної маси. Маси розділити на 2 частини. В одну додати какао, злегка перемішати виделкою. Другу частину залишити білою. Вистелити форму харчовою плівкою. Наливати по 2 ст. ложки по черзі (частина з какао, біла частина). Поставити в холодильник на 6 годин.
8) Дієтична пана-кота
● Молоко 1% – 100 мл
● Сир знежирений – 400 г
● Вишня заморожена – 100 г (або будь-які інші ягоди, фрукти на ваш смак)
● Желатин – 1 ст. ложка
● Вода – 100 мл
● Цукор або підсолоджувач
Желатин залити склянкою гарячої води. Вишні розморозити. Після того як желатин набрякне, змішати його з молоком, на маленькому вогні помішуючи до повного розчинення желатину. Змішати цукор чи підсолоджувач, сир, желатин з молоком. На дно форми покласти фрукти, ягоди, залити сирною сумішшю. Поставити в холодильник на 3-4 год або на ніч.
9) Банановий крем-десерт
● Молоко 1% – 1 л
● Яйця – 4 шт
● Банани – 500 г
● Цедра лимона – 1 шт
● Цукор або підсолоджувач
Міксером збити яйця у піну. В молоко додати підсолоджувач (цукор) і з’єднати зі збитими яйцями. Банани нарізати і розім’яти, додати в молочну суміш. Цедру лимона з’єднати з подрібненими горіхами і родзинками, додати в основну масу і поставити на водяну баню. Варити, помішуючи, до загустіння. Крем-десерт розкласти в піали й охолодити. Прикрасити шматочками бананів.