Млинці на молоці
- 250 мл молока, 3 яйця, 125 г борошна, 2 ст. л. рослинної олії, 2–3 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Усі інгредієнти підготувати кімнатної температури. Збити яйця у глибокій мисці вінчиком, виделкою або міксером до однорідності. Додати цукор і сіль, знову перемішати. Просіяти борошно до яєчної суміші та добре вимішати, щоб не було грудочок. Не припиняючи перемішувати, тонкою цівкою влити молоко, потім додати рослинну олію та ще раз перемішати. Залишити тісто на 10–15 хвилин «відпочити».
Сковорідку для млинців добре розігріти та один раз змастити олією (пензликом або серветкою).
Налити невелику кількість тіста й, обертаючи сковорідку, розподілити його тонким шаром по дну.
Смажити млинець на середньому вогні до золотистого кольору знизу, потім акуратно перевернути та підсмажити з іншого боку.
Тісто розраховане приблизно на 8–10 млинців (діаметр сковороди 20 см).
Готові млинці подавати зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком або начиняти на смак.
Рецепт і фото – Інара Сідор
- Ажурні млинці на окропі (кип’ятку). Тоненькі, але не рвуться!
- Вдале тісто на налисники (тонкі млинці) “Три по три”