Томатний соус “Кетча”
- 8 кг помідорів, 1 кг яблук, 1 кг цибулі, 20 шт. лаврового листя, 20 шт. гвоздики, 4 ч. ложки меленого чорного перцю, 20 шт. духмяного перцю, 4 ч. ложки сухої гірчиці, 1 кг цукру, 400 г оцту, 8 ст. ложок солі (без чубка).
8 кг помідорів, 1 кг яблук, 1 кг цибулі – усе перемолоти на м’ясорубці, проварити 1 год. Додати: 20 шт. лаврового листя, 20 шт. гвоздики, 4 ч. ложки меленого чорного перцю, 20 шт. духмяного перцю, 4 ч. ложки сухої гірчиці – варити 40 хв. (Крупні спеції загорнути в торбинку з марлі). Додати: 1 кг цукру, 400 г оцту, 8 ст. ложок солі (без чубка). Проварити 40 хв, дістати прянощі в торбинці. Розлити в стерильні баночки і закрутити стерильними кришками.
Рецепт Наталії Глухененької
Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:
- Якщо кетчуп, то тільки домашній! Чотири перевірені рецепти
- Кетчуп з перцем та яблуками. Такий смачний, що кожного року готую по 2-3 порції!
Post Views: 45