Тістечко “Баунті”
На бісквітне тісто (на 7 тістечок): 4 яйця, 80 г борошна, 20 какао, 20 г крохмалю, 120 г цукру, 0,5 ч. ложки розпушувача. Начинка: 6-7 cт. ложок манки, 500 мл молока, 200 г цукру, 200 г масла, дрібка ваніліну, 250 г кокосової стружки. Прикраса для тістечок: 150 мл молока, пакетик “збитих вершків”, какао, цукрові намистинки.
- Замісити тісто на бісквіт. Просіяти в миску борошно, крохмаль і какао, 1/2 ч. л. розпушувача. Перемішати. Білки збити до стійких піків і додати дві столові ложки цукру. Збити ще добре до щільності і блиску. Жовтки збити з трьома столовими ложками цукру в пишну світлу масу. Додати до білків. Обережно перемішати. Всипати борошняну суміш через сито. Акуратно перемішати до однорідності, від низу до верху. Форму (велику, щоб бісквіт був тонким коржем) змастити олією і викласти в неї тісто, розрівнюючи верх. Випікати до готовності (перевірити зубочисткою). З холодного коржа вирізати кружечки або порізати прямокутниками.
- Начинку приготувати раніше, щоб вона встигла гарненько застигнути в холодильнику. Для цього потрібно закип’ятити молоко і зварити в ньому манку, додавши ванілін. Зняти з вогню і збити віничком, щоб не було грудок. Розм’якшене масло збити з цукром до білого кольору і ввести в злегка остиглу манну кашу. Збити міксером і додати кокосову стружку, весь час збиваючи. Поставити в холодильник.
- Брати по ~ 2 ст. л. начинки, скочувати в кульку, приплюснути, покласти на бісквітики. Потім приплюснути зверху другим бісквітом і акуратно загладити той крем, що виліз.
- Для прикраси можна використовувати, що вам завгодно. Я скористалася пакетірованим замінником вершків, приготувавши їх так, як було зазначено на упаковці: в 150 мл холодного молока додати вміст пакета і збити міксером до загустіння. Обмазати вершками, пpітрусити верх какао і прикрасити намистинками.
Post Views: 32