печиво на м'ясорубці

Те саме печиво на м’ясорубці, але асорті: класичне, шоколадне і горіхове

Для багатьох це улюблене печиво з дитинства. Готується воно дуже просто - на м'ясорубці. А щоб вдалося смачне - зберігайте цей рецепт!

Печиво на м’ясорубці (класичне)

  • 350-400 г борошна, дрібка солі, 6 г розпушувача, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, цедрі половини лимона, 100 г смальцю, 2 яйця, 100 мл молока або сметани.

Для шоколадного печива:

  • Такі ж продукти, як для класичного, + 15 г какао.

Для горіхового печива:

  • Такі ж продукти, як для класичного печива, + 100 г мелених горіхів.

До просіяного борошна з розпушувачем додати сіль, цукор, ванільний цукор, цедру половини лимона і перемішати. Додати холодний смалець і перетерти у крихту. Додати яйця і молоко або сметану і замісити густе тісто. Поставити у холодильник мінімум на 2 години або більше (можна на всю ніч). Тісто має бути холодним, щоб вийшов більш красивий візерунок.

Шоколадне печиво замішувати так само, тільки до просіяного борошна додати какао-порошок.

Горіхове печиво замішувати так само. Тільки коли борошно перетерти з смальцем, додати мелені горіхи. Все інше повторити. При кожному виді тіста слідкувати за консистенцією тіста (щоб тісто було густим).

Використовувати насадку для м’ясорубки і формувати печиво, використовуючи візерунок на свій смак. Випікати при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook