Ситні і корисні котлети з кабачків
Інгредієнти: 2 кабачки, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 5 ст. л. борошна, сіль і перець (за смаком), будь-яка зелень, 3 зубчики часнику, олія, сметана.
Очистити і натерти кабачки на крупній тертці. Вичавити з кабачків зайву рідину і трохи посолити.
Сир натерти на дрібній тертці, зелень дрібно порубати. Для овочевих котлет добре підійдуть кріп, петрушка, зелена цибуля, дрібно натертий корінь селери або нарізана дрібно зелень селери.
Перемішати натерті сир і кабачок із зеленню, яйцями і борошном. Додати сіль і перець, приправи за смаком. Тісто вийде середньої консистенції, якщо воно занадто рідке, додати ще борошна.
Викласти кабачкові котлети на добре розігріту сковорідку з олією. Краще робити це столовою ложкою – тісто сильно липне до рук.
Смажити котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки. Можна також спекти їх в духовці, використовуючи силіконові формочки – варіант для тих, хто не любить смажену їжу.
Кабачкові котлети дуже смачні ще гарячими з холодним сметанно-часниковим соусом. Свіжа зелень і овочевий салат – чудове доповнення до цього літнього рецепту.