святкове печиво "Шишки"

Святкове печиво “Шишки”: рецепт і формування

Святкове печиво "Шишки" дуже смачне і просто готується, навіть спеціальної форми не потрібно! Рецепт перевірений, від господині. Такі шишки потішать малечу, а також їх можна використати для декору торта на зимові свята.

Зимові свята наближаються, отже, час підшукати нові цікаві рецепти солодощів. Пропонуємо приготувати святкове печиво “Шишки”. Дуже симпатичне і дуже смачне! Рецепт печива досить доступний і приготування просте, спеціальних форм не знадобиться: сформувати шишки можна руками і ножем.

До речі, печиво “Шишки” не тільки матимуть ефектний вигляд на тарілці із солодощами, їх можна використати як декор для торта на Новий рік, Різдво та інші зимові свята, доповнити гілочками ялини, мандаринами, притрусити снігом-пудрою. Фото зимового декору тортів та інших десертів можна переглянути у нашій публікації: “Як прикрасити торт, тістечка та інші десерти на Новий рік та Різдво. 100 ідей декору”.

А ще святкове печиво “Шишки” неодмінно сподобається малечі! Тож рекомендуємо приготувати! Рецепт святкового печива – перевірений, від господині. Тому не сумнівайтеся, готуйте, у вас все вдасться!

Святкове печиво “Шишки”

  • Продукти мають бути кімнатної температури. 100 г м’якого масла, 90 г цукрової пудри, 50 мл олії, 1 яйце, 30 г какао, 0,5 ч. ложки розпушувача, приблизно 260 г борошна, 25 г крохмалю (у рецепті було написано, що можна будь-якого, але я додаю кукурудзяний), дрібка солі.
М’яке масло перетерти з пудрою, сіллю, далі по черзі з яйце, олію, какао. Розпушувач і крохмаль змішати з борошном і в два прийоми всипати до решти продуктів, замісити тісто. Замотати в плівку і в холодильник на 15-20 хв.
Духовку нагріти до 180 градусів. Тісто відважувала по 25 грам, сформувати печиво, що за формою нагадує конус і ножем втиснути по по тісту легенько заглибини, спочатку в одному напрямку, а тоді в другому, таким чином зробити решітку. Викласти на деко на відстані один від одного, бо збільшується у розмірі. Випікати приблизно 20 хв залежно від духовки і величини печива.
Готові охолоджені шишки присипати цукровою пудрою, тримаючи печиво вертикально, так малюнок на печиві матиме цікавіший вигляд.
Із цієї кількості тіста вийшло вийшло 25 шишок.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати інші види святкового печива за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook