Кокосове печиво “Кокосанки” без борошна

Печиво "Кокосанки", в якому багато-багато кокосу, продають у магазинах. А домашнє виходить ще смачніше! Зберігайте рецепт і печіть одразу подвійну порцію, бо однієї буде замало!

Кокосове печиво “Кокосанки”

300 г кокосової стружки, 160 г цукрової пудри, 4 білки (яйця класу М), 2 жовтки, 1/2 п. ванільного цукру (8 г, я його змолола на кавомолці), 1 ч. ложка соку лимона (я не мала, дала розведену кислоту на свій смак), 1/2 п. польського ванільного пудингу BUDYŃ, дрібка солі.
Готувала я дві порції зразу, то все помножила на 2, і вийшло в мене 24 величеньких печива.
Білки збити з дрібкою солі, поступово додаючи цукрову пудру і ванільну пудру до майже стійкої маси. Коли маса майже готова, додати розведену лимонну кислоту, жовтки і перемішати на тій же швидкості з білками. Перемішати пудинг з кокосовою стружкою.
Вимкнути міксер і в декілька прийомів всипати кокосову стружку і замісити акуратно ложкою кокосове тісто. Ввімкнути духовку на 170° з конвекцією, сформувати кокосові кульки розміром з тенісний м’ячик (той що для великого тенісу, мохнатий такий). Викласти на 2 застелені пергаментом форми, обидві пекти разом. Випікала десь 35-40 хв. Думаю якби пекла по одній формі, то випеклось би за 17-20 хв, як рекомендовано в оригінальному рецепті і низ би не присмажився. Готове печиво залишити до повного вистигання. Вийшла справжня смакота!
Рецепт і фото Nataliia Vytiahlovska

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook