Сирник зі згущеним молоком і горіхами
Для тіста: 125 г масла, 300 г борошна, 10 г розпушувача, 1 яйце, 80 г цукру, 40 г какао.
Для сирної маси: 500 г сиру, 3 яйця, 150 г цукру, 1 п. (40 г) пудингу, 100 г сметани. Для поливання: варене згущене молоко, 100 г горіхів, 50 г меду.
- Дно форми (краще роз’ємної, 21 см) застелити пергаментом. Приготувати еластичне тісто: борошно з цукром, какао, розпушувачем і маслом кімнатної температури виделкою перетворити на крихту, додати яйце і вимісити. Тісто викласти у форму, рівномірно формуючи бортики.
- Сир двічі перемолоти, перемішати з пудингом. Яйця збити міксером із цукром, додати сметану. Збиваючи міксером, ввести яєчну масу у сирну. Викласти її на тісто, поставити у розігріту до 180 °С духовку, пекти 50–55 хв. Коли охолоне, дістати з форми.
- Горіхи обсмажити 5–7 хв, охолодити. Мед нагріти на водяній бані, щоб розтанув, додати горіхи і швидко перемішати.
- Викласти на пергамент, щоб горіхи один одного не торкалися. Сирник змастити вареним згущеним молоком, посипати горіхами.
Post Views: 48