Сирник з яблуками
Форма 25Х35Х5 см.
Тісто: 600 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 250 г маргарину (або масла), 2 яйця, 100 г цукру, 120 г сметани.
Яблучна маса: 2 кг яблук (вага нечищених), 170 г цукру, 1 ст. ложка соку лимона або води, 2 п. (по 40 г) киселю апельсинового або крохмалю.
Сирна маса: 1,7 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. (по 40 г) пудингу ванільного (або крохмалю).
Тісто: борошно змішати з розпушувачем і перетерти з маргарином або маслом до крихт. Додати решту продуктів, замісити тісто. Поділити на 1/4 і 3/4, покласти в холодильник мінімум на 2 год.
Яблучна маса. Яблука почистити від шкірки, порізати скибками, засипати цукром, додати лимонний сік, перемішати. Тушкувати на малому вогні помішуючи до м’якості. Наприкінці додати кисіль або крохмаль, перемішати, вимкнути вогонь, накрити кришкою.
Сирна маса. Сир перемолоти, додати решту продуктів і цедру 1 лимона, збити міксером до однорідності. Сирна маса має нагадувати крем, має бути не надто густа.
Викласти більшу частину тіста на пергамент, розкотити, підсипаючи борошно, за розміром форми і сформувавши бортики близько 3 см. Викласти на тісто яблучну масу (можна ще теплу), на неї сирну масу, шматочки решти тіста (можна його заморозити і потерти). Пекти при 180 ОС приблизно 1 год, охолодити у формі.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Галина Буц
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!