Хліб ванільний «Леопард»

Апельсиново-ванільний смак дозволить назвати хліб десертом. Але з формуванням такого хліба треба трохи помудрувати!

Інгредієнти:
250 мл молока, 25 г крохмалю, 1 ч. ложка апельсинової цедри, 1 п. ванільного цукру, 70 г цукру, 1 ч. ложка з чубком сухих дріжджів, 375 г борошна, 50 г масла. Для світло-коричневого шару: 5 г какао, 1 ст. ложка гарячого молока. Для темно-коричневого шару: 15 г какао, 3 ст. ложки молока.

Молоко з крохмалем перемішати віночком, поставити на середній вогонь і помішувати, доки загусне. Зняти з вогню, додати масло і перемішувати до однорідного стану. Коли охолоне, всипати цукор і ваніль, борошно і дріжджі. Перемішати і залишити на 10 хв. Потім добре вимісити (має бути м’яким і еластичним).

Розділити на 2 рівні частини: в одну вмішати апельсинову цедру. Другу частину розділити ще на дві рівні: в одну вмісити 15 г какао, змішаного з молоком, а в другу – 5 г какао, змішаного з молоком. Має вийти 3 шматки різнобарвного тіста. Загорнути в пакети, залишити в кімнаті на 1,5 год.

Кожен вид тіста розділити на 7 частин. Брати шматочок світло-коричневого тіста, розкачувати в довгий овал, довжиною 44 см, згортати щільною трубочкою. Брати шматочок темно-коричневого тіста і розкочувати у довгий овал (44 см), обгортати трубочку зі світло-коричневого тіста. Потім шматочок білого тіста розкачати так само і загорнути в нього коричневу трубочку. Так зробити з усіма шматочками. Має вийти 7 довгих трубочок. Розрізати кожну на 2 рівні частини і викласти у форму довжиною 22 см. Накрити і залишити приблизно на 1 год. Тісто має збільшитися удвоє.

Пекти за температури 170 °С приблизно 40 хв. Остудити, вийняти з форми.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook