Сирник з лохиною і маком
- Тісто: 300 г борошна, 3 ст. ложки какао, 200 г вершкового масла, 150 г цукру. Начинка: 500 г сиру, 200 г цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, 200 мл сметани, 3 ст. ложки маку, 300 г лохини.
- Форма: 26 см.
Приготувати тісто: в місткості з’єднати просіяне борошно, цукор і какао, перемішати вінчиком до рівномірного розподілу сухих інгредієнтів. Додати вершкове масло та перетерти в крихту до стану вологого піску. Поставити шоколадну крихту в холодильник, поки будете готувати сирну начинку.
Для сирної начинки: в мисці з’єднати сир (попередньо перетертий через сито або перемелений на м’ясорубці), цукор, яйця, сметану, крохмаль і мак, збити блендером до однорідності.
Формування сирника: взяти роз’ємну форму 26 см, дно застелити пергаментом. Тісто умовно поділити на 3 частини. Першу частину викласти на дно форми, притискаючи рукою. Другу частину використати для формування бортиків (можна притискати склянкою для рівномірного розподілу крихти). Зверху викласти сирну начинку, потім рівномірно розподілити ягоди лохини, посипати третьою частиною крихти.
Розігріти духовку до 160°C і випікати сирник 40-45 хвилин (орієнтуватися на свою духовку). Після випікання залишити сирник в духовці до повного охолодження, а потім вийняти з форми.
Насолоджуватися неймовірно смачним сирником із лохиною!
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:
- “Бухти з борувками”: розкішний чеський пиріг з чорницею (лохиною, смородиною)
- Дуже смачний сирник з лохиною