Сирник яблучно-маковий
Форма 24Х34 см. Тісто: 200 г масла, 2,5-3 скл. борошна (перетерти в крихту), додати 250 г цукру, 4 жовтки, 6 ст. ложок сметани, 1 ч. ложку розпушувача.
Замісити тісто і розділити на 2 частини (більшу і меншу). Більшу розкотити і покласти у форму, зверху викласти макову масу.
Макова маса: 2 білки, 150 г цукру (добре збити), додати 400 г маку (сухим змолоти на кавомолці, не запарювати), 0,5 ч. ложки розпушувача.
На макову масу викласти сирну масу.
Сирна маса: 1 кг меленого сиру, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки крохмалю, 200 г цукру, 2 яйця, 2 білки, 100 мл олії.
Все ретельно вимішати і викласти на мак.
Яблучний шар: 4-6 яблук, 1 п. полуничного желе, 100 г цукру.
Яблука почистити, потерти, відтиснути сік, змішати з цукром та сухим полуничним желе (з порошком), викласти на сир. Меншу частину тіста фігурним ножем порізати на смужки, викласти на яблука у вигляді решітки. Випікати 1 год при 180 градусах. Виймати з форми після остигання.
Рецепт і фото Оксани Новіцької
Читайте також: