сирник

Сирник “Сиромак з персиками” за рецептом відомої кондитерки

Любите сирник? Хочете приготувати, але щось оригінальне? Тоді цей рецепт саме для вас! Тоненький шоколадний корж, ніжна сирна маса із маково-кокосовою начинкою та соковиті персики, залиті шоколадом.

Сирник “Сиромак з персиками”

  • Форма 25×35 см із високими бортиками.Д
  • ля тіста: 500 г борошна, 1 п. розпушувача (18 г), 250 г маргарину, 2 яйця, 200 г цукру, 100 г сметани, 40 г какао.
  • Для сирної маси: 1, 5 кг домашнього сиру (ніжного і жирного), 6 жовтків, 200 г цукру, 100 г м’якого масла (82%), 2 п. ванільного пудингу (по 40 г), 0,5 ч. ложки куркуми.
  • Маково-кокосова начинка: 6 білків, 200 г цукру, 40 г крохмалю, 50 г маку, 50 г кокосової стружки, 1 б. консервованих персиків (800 г).

Тісто

Борошно посікти з маргарином до крихти, додати розпушувач, какао, цукор, перемішати.
Додати сметану, яйця і замісити тісто. Поділити тісто на дві частини: 1/3 покласти у морозилку на 2 год, а 2/3 покласти у холодильник на 2 год.

Сирна маса

Жовтки збити з цукром до пишної маси, додати м’яке масло, збити. Сир змолоти і ретельно вимішати з пудингом, куркумою і яєчною масою.

Маково-кокосова начинка

Білки збити до утворення піни, всипати цукор, збити до стійких піків. Додати мак, кокосову стружку, крохмаль і все легенько перемішати.

Сформувати сирник

Тісто з холодильника розкотити, викласти у форму, зробити бортик. Викласти 1/3
сирної маси, на неї – 1/2 макової начинки, 1/3 сирної маси, решту макової маси, решту сирної маси (чергувати, щоб сирник вийшов гарний у розрізі). Легенько розрівняти. Викласти консервовані персики, порізані великими шматочками. Зверху потерти тісто з морозилки.
Поставити сирник у попередньо розігріту духовку до 180 °С. Випікати близько 1 години. Охолодити у формі. Зверху полити топленим шоколадом.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook